FAQ

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Het Waterfront.

Waar ligt Het Waterfront?

Het Waterfront ligt op de mooiste plek van Spijkenisse, direct aan de Oude Maas.

Wat is de fasering?

Het Waterfront maakt deel uit van de woonwijk De Elementen. Woontoren Baltimore (fase 1) en woontoren Boston (fase 2) worden nu ontwikkeld om medio 2024/2025 te worden gebouwd. De appartementen in deze torens variëren in woonoppervlak van 50 tot 110 vierkante meter, hebben twee tot vier kamers en een fijn balkon.

Zijn de appartementen voor de verhuur of de koop?

In dit stadium van het proces is nog niet bepaald of de woningen van de woontoren Baltimore (fase 1) en woontoren Boston (fase 2) bestemd zijn voor de verhuur of de koop.

Wat voor type woningen komen er?

Elke woontoren heeft een mix van twee-, drie- en vierappartementen variërend tussen de 50 en 110 m².

Kan ik mezelf inschrijven op een woning?

In dit stadium kan er nog niet worden ingeschreven op een woning. De ontwikkelaar is nog bezig met het ontwerp van het gebouw en de plattegronden.

Hoe blijft ik geïnformeerd?

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze website. Gedurende het proces komt er steeds meer informatie beschikbaar. Dit delen wij op de website. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief zodat u als eerste op de hoogte bent van nieuwe informatie.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Het Waterfront is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

  • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Inschrijven op een woning.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten woontoren Baltimore (fase 1) in 2024  te kunnen starten met de bouw. Woontoren Boston (Fase 2) in 2025. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment kunnen wij hierover geen informatie verstrekken. Wanneer de start bouw is vastgesteld kunnen wij antwoord geven op deze vraag.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

Het gebouw voldoet aan de BENG eisen (Bijna Energie-Neutraal Gebouw). Dat betekent dat het appartement bijna zelfvoorzienend is qua energieopwekking. Bijvoorbeeld om het gebouw te verwarmen en te koelen, maar ook voor het verwarmen van het eigen tapwater. Het gebouw is van het gas af.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Het Waterfront aanwezig. Je kookt elektrisch.

Waar kan ik parkeren?

Bewoners van de woningen in Het Waterfront kunnen gebruik maken van een inpandige parkeergarage (onder het dakpark). Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Hoe ziet de omgeving eruit?

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De gemeente Nissewaard is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het openbaar gebied. Op dit moment is het ontwerp nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Moet het bestemmingsplan worden gewijzigd?

Het bestemmingsplan is in 2005 vastgesteld en maakt het bouw van de woontorens mogelijk.