FAQ

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Het Waterfront.

Waar ligt Het Waterfront?

Het Waterfront ligt op de mooiste plek van Spijkenisse, direct aan de Oude Maas.

Wat is de fasering?

Het Waterfront maakt deel uit van de woonwijk De Elementen. Er wordt als eerste gestart met de bouw van appartementengebouw Baltimore (fase 1). De bouw start in september 2024. Baltimore telt 141 appartementen, waarvan 75 koopappartementen die deze zomer in verkoop gaan en 66 huurappartementen die zullen worden verhuurd in het middensegment huur. De verhuur start in een later stadium. De woonoppervlaktes van de 75 koopwoningen in Baltimore variëren tussen 70 m² en 100 m². Vervolgens komt appartementengebouw Boston (fase 2) aan bod, met 105 huurappartementen in het middensegment huur. De woonoppervlaktes in Boston variëren van ongeveer 60 m² tot en met 110 m², hebben twee tot vier kamers en een fijn balkon. Zo is er voor ieder wat wils. De bouw van Boston start naar verwachting in het voorjaar van 2025. 

Zijn de appartementen voor de verhuur of de koop?

In dit stadium van het proces is nog niet bepaald of de woningen van de woontoren Baltimore (fase 1) en woontoren Boston (fase 2) bestemd zijn voor de verhuur of de koop.

Wat voor type woningen komen er?

Boston en Baltimore kent een mix van twee-, drie- en vierappartementen variërend van ongeveer 60 m² tot en met 110 m². De koopappartementen hebben een woonoppervlakte van 70 m² tot en met 100 m². 

Kan ik mezelf inschrijven op een woning?

Heb je interesse in een koopwoning? Meld je dan aan op baltimore-spijkenisse.nl en blijf als eerste op de hoogte. Ook ben je de eerste die het hoort wanneer de verkoop start. Wil je mogelijk huren? Meld je dan aan via deze website. De verhuur verloopt niet via deze website, maar zodra er meer informatie bekend is word je hiervan op de hoogte gesteld via onze periodieke mailings.  

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Het Waterfront is het verstandig een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

  • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Inschrijven op een woning.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij appartementengebouw Baltimore (fase 1 met 141 appartementen, waarvan 75 koopappartementen en 66 huurappartementen) rond september 2024 te kunnen starten met de bouw. De bouw van appartementengebouw Boston (Fase 2 met 105 huurappartementen) start naar verwachting in het voorjaar van 2025. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment kunnen wij hierover geen informatie verstrekken. Wanneer de start bouw is vastgesteld kunnen wij antwoord geven op deze vraag.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

Het gebouw voldoet aan de BENG eisen (Bijna Energie-Neutraal Gebouw). Dat betekent dat het appartement bijna zelfvoorzienend is qua energieopwekking. Bijvoorbeeld om het gebouw te verwarmen en te koelen, maar ook voor het verwarmen van het eigen tapwater. Het gebouw is van het gas af.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Het Waterfront aanwezig. Je kookt elektrisch.

Waar kan ik parkeren?

Bewoners van de woningen in Het Waterfront kunnen gebruik maken van een inpandige parkeergarage (onder het dakpark). Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Hoe ziet de omgeving eruit?

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De gemeente Nissewaard is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het openbaar gebied. Op dit moment is het ontwerp nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Automatisch op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Het Waterfront? En heb je interesse in het huren van een appartement? Dan ben je hier op het juiste adres. Meld je aan op deze website en wees als eerste op de hoogte. Heb je interesse in een koopappartement in Baltimore? Meld je dan aan via de website baltimore-spijkenisse.nl en blijf op de hoogte.